Depresia





Sunt mai multe tipuri de depresie, din acest motiv se vorbeşte despre tulburări depresive, generic despre depresie, cele mai cunoscute fiind:
tulburările afective care cuprind episodul maniacal,
tulburarea bipolară,
episoadele depresive,
tulburarea depresivă recurentă și
tulburările afective persistente (distimie și ciclotimie).
Starea de deprimare afectează atât femeile cât și bărbații, experții vorbesc chiar de o „epidemie”. Generația de după 1955 este de trei ori mai afectată de această maladie decât generația precedentă. În proporție de 2:1, femeile sunt mai predispuse la tulburări depresive decât bărbații. Studiile demonstrează că o femeie din cinci și un bărbat din zece cunoaște starea de depresie.
Tulburările afective includ tulburările care au ca element predominant o perturbare a dispoziției. Ele sunt împărțite în tulburări depresive, tulburări bipolare și tulburări afective datorate unor alte boli sau induse de consumul unor substanțe. Tulburările depresive includ tulburarea depresivă majoră și tulburarea distimică.
Episoadele depresive se clasifică, la rândul lor, în ușoare, moderate, majore (cu sau fără simptome psihotice).
Distimia este caracterizată ca o formă ușoară de depresie, dar cronică. Distimia durează cel puțin doi ani, cu simptome vizibile, mai mult, de către cei apropiați, în cea mai mare parte a timpului.  Tulburarea distimică este însoțită de simptome depresive ușoare, care nu pot fi clasificate ca aparținând unui episod depresiv major. Tulburarea ciclotimică este considerată a fi o forma uşoara de tulburare bipolară. Durata simptomelor este mai scurta, acestea sunt mai puţin severe şi nu se încadrează în tabloul clinic al tulburării bipolare.
Continuare pe: http://ac-psihologie.ro/blog/depresia/
 Psihanalistul C. G. Jung spunea: „Depresiunea se aseamănă unei doamne în negru. Dacă apare, nu o respingeti, ci invitați-o la masă, ca pe oricare alt musafir, și ascultați-o ce are de spus.”

Comentarii